söndag 18 mars 2012

Stockholms godaste bröd?

Gastrologik, det senaste stjärnskottet på Stockholms kroghimmel, driver en liten butik som ligger vägg i vägg med restaurangen på Artillerigatan 14. Där bakas restaurangens bröd och de serverar även dagens lunch för 135 kronor som jag inte hunnit prova än. Däremot har jag köpt bröd där ett par gånger och jag utnämner deras ”formbröd” till Stockholms godaste bröd. De kallar det för formbröd och det är för att det är bakat i form – det har ingenting gemensamt med det smaklösa industribrödet som kallas för formbröd i en vanlig mataffär. Gastrologiks formbröd är gjort på rågsurdeg och innehåller bland annat bränt socker, rågkross, linfrön och sesamkärnor.


Jag har blivit helt beroende av det här brödet och äter mer bröd än någonsin. Det är så gott att jag inte vill ha något pålägg förutom smör – jag vill känna smaken av brödet. Även Gastrologiks smör finns till salu i Speceriet och det kommer jag att köpa nästa gång.

3 kommentarer:

 1. Trevligt måste testa!
  Då ses vi säkert på Artillerigatan :)

  SvaraRadera
 2. Åt lunch på Speceriet igår och provade Entrecôte. Himmelskt bra.
  Köpte hem ett formbröd för att prova, först kändes 90:- för bröd, ganska dyrt, men dock fram tills första tuggan.
  Det är det godaste brödet jag ätit! Pålägg och sådant skulle förstöra upplevelsen och smakerna som brödet ger. Tror även jag kommer att bli beroende av det brödet!

  SvaraRadera
 3. Härligt Julius! Själv har jag precis kommit hem från en skidresa till Alperna och känner stark abstinens. Nu måste jag vänta till måndag...

  SvaraRadera