måndag 28 maj 2012

Två nya champagner släpps den 1 juni

Den 1 juni släpps två champagner i Systembolagets tillfälliga sortiment, dvs de finns i begränsad mängd och när de är slutsålda kommer de att utgå ut sortimentet.

Det ena vinet är Laurent-Perrier 2002 för 449 kr. Laurent-Perrier är ett framgångsrikt hus som gör rätt tråkiga viner nuförtiden och då inkluderar jag deras prestigevin Grand Siècle. Jag har inte provat 2002:an men jag skulle inte lägga så mycket pengar på deras vanliga årgångsvin, det finns mycket bättre viner i den prisklassen.

Det andra vinet är Cristal Rosé 2004 för 3595 kr, en av de dyraste champagner som finns. Jag har en 1995:a i vinkylen hemma som snart ska provas men jag har ännu inte druckit någon Cristal Rosé. Det är ett vin med mycket gott rykte – Richard Juhlin rankar det som världens främsta roséchampagne. Det kommer inte att säljas många flaskor i Sverige.

2 kommentarer:

  1. Hej Elvis,

    Vad tror du om Palmer & Co Millésime Brut 1989 som SB släpper 1/6 för 439:-? Jag tycker det vore intressant att prova då jag knappt har druckit någon äldre champagne. Något att satsa på?

    /Kralle

    SvaraRadera
  2. Den kan nog vara både fågel och fisk. 1989 är en intressant årgång och eftersom den släpps nu antar att jag den legat i perfekta förhållanden hos Palmer. Jag tycker absolut att du ska ta chansen och prova - det är sällan det släpps äldre champagner på Systembolaget. Jag ska definitivt köpa en själv!

    SvaraRadera