Prévost gör bara 14.000 flaskor om året, håller till i byn Gueux i utkanten av Reims och använder nästan bara Pinot Meunier. Innan det här besöket trodde jag att han enbart använde Pinot Meunier men han erkände att han faktiskt har knappt 5 % Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Gris i sina vingårdar. Men drygt 95 % av druvorna är i alla fall Pinot Meunier. Vinerna vinifieras på ekfat och vi fick börja med att prova igenom de olika faten från årgång 2016. De ska blandas och buteljeras i juli så de är nästa klara och var riktigt trevliga redan som stilla viner.
Jérôme själv var otroligt charmig och trevlig. Vi fick prova fyra färdiga champagner: La Closerie 2014, La Closerie Rosé 2014 och La Closerie 2010. Årgång 2014 är den senaste årgången och årgång 2010 är den årgång som han tycker är i optimal mognadsfas just nu. Jag tyckte att alla tre var väldigt bra.
Det här var enda indikationen på att vi hade kommit till en champagneproducent. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar