Efter besöket hos Jérome Prévôst behövde vi lunch och Jérome tipsade om Au Bon Manger inne i Reims, som visade sig vara en underbar kombinerad vin- och charkbutik. Vi tog in en charktallrik, en osttallrik och foie gras. De hade mycket bra odlarchampagne men vi tog en flaska Jacquesson Champ Caïn 2005 för 130 euro vilket är klart billigare än de 1.499 kr den kostar på Systembolaget. Det var en väldigt trevlig restaurang som är perfekt för en lunch mellan besök hos olika champagneproducenter.
Sedan åkte till grand cru-byn Bouzy för att träffa den ekologiska odlaren Benoit Lahaye. Benoit var väldigt trevlig och berättade stolt att han använder sin häst istället för traktor ute i vinodlingarna. Han visade stolt upp bilder han hade i sin telefon av hästen. Tyvärr har Lahaye inte någon svensk importör (än) vilket är synd för han gör riktigt bra viner. Framför allt blev jag imponerad av vinet Violaine med 50 % Chardonnay och 50 % Pinot Noir som fått ligga tio månader på ekfat. Ingen dosage och görs bara i 2.346 flaskor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar