fredag 18 november 2011

Bra mat och vin på Djuret

Besökte Djuret igår. Vi började med en flaska Vilmart Grand Cellier Rubis 1997 i den trevliga baren. Vilken underbar champagne; roséchampagne när den är som allra bäst. Orange vacker färg, öppen på näsan med tydlig Pinot, smak av röda bär men inte för mycket, lång eftersmak.

Vad gäller middagen så var temat vilt från de svenska skogarna och till det hade de valt ut Rhôneviner och lite nya världen-Syrah. Rhône är ingen favoritregion för mig även om en bra hermitage kan vara trevlig, så jag valde två amerikanska Syrah-viner:

Radio-Coteau Timbervine Syrah 2008
Alban Vineyards Patrina Syrah 2008

Radio-Coteau var lättare och mer strukturerad. Ett riktigt bra vin. Alban Vineyards var arketypen för ett nya världen-vin med för mycket av allt.Vi var fyra i sällskapet och provade nästan hela menyn. Det känns som om man inte kan gå fel i menyn. Alla var nöjda med sina val. Jag kan varmt rekommendera den här huvudrätten:

Dagens variation på älgen, Serveras med stekt och puréad Butternut-pumpa, smörkokt och tryfferad brysselkål, apelsin, schalottenlök bräserad i Syrah-vin och jus de gibier.

Köttet för dagen i den här rätten var älgfilé och -korv. Mycket gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar