onsdag 25 januari 2012

Ny ”lyxchampagne” som ska konkurrera med Ace of Spades

För några år sedan släppte champagnehuset Cattier en ”lyxchampagne” som de kallar för Ace of Spades. Det är en högst ordinär champagne som kanske borde kosta runt 300 kr men som säljs för över 2000 kr per flaska. Visst, det är en lyxig förpackning men för mig är det lite som att sälja en sportbil med en moppemotor under huven. Det är bara pinsamt för den som går på det. Samtidigt ska jag inte klaga. Kanske efterfrågan för riktiga lyxchampagner som Cristal och Dom Pérignon sjunker lite. Om någon ska spruta champagne på en nattklubb så är det självklart bättre om det är något dåligt som går till spillo.

Nu har Ace of Spades fått en konkurrent i Luxor som jag idag såg på Harvey Nichols i London. Det är ett mousserande vin med flingor av äkta 24 karats guld i vinet. Tanken är alltså att man ska dricka äkta guld. Så här ser den ut om man skakar om lite först:
Riktigt trams förstås. Det finns en rosé också som är ännu dyrare. Det är lite oklart var själva vinet kommer ifrån men Luxor har adress i Beaune så jag antar att det är druvor från Bourgogne. Det är knappast något som köparna av Luxor bryr sig om i alla fall.

1 kommentar:

  1. Darth Angelus11 mars 2013 16:38

    Ja, riktigt pinsamt med alla dessa "lyxchampagner" som saknar kvaliten att matcha lyxfaktorn.

    Men som du skriver här och på andra ställen finns det något positivt med det, att mindre riktig prestigechampagne sprutas bort.

    SvaraRadera