tisdag 24 januari 2012

Roséprovning

Jag var hembjuden till en vän igår och det utvecklades till rena roséchampagneprovningen. Vi började med Ruinart Rosé på magnum. Ruinart är en pålitligt hus som har väldigt vackra flaskor och på magnum är de helt underbara. Ruinart är kanske mest kända för sina blanc de blancs, deras prestigevin Dom Ruinart är en blanc de blancs, men de lyckas ändå väldigt bra med sina roséer.Sedan följde Gosset Rosé som jag inte druckit på ett tag. Den är väldigt bra, torr och härlig. Snäppet vassare än Ruinart.

Men sedan följde Selosse Rosé och den är ju så god att man nästan blir gråtfärdig. Degorgeringsdatum var 2009 och den var helt perfekt att dricka nu.

3 kommentarer:

 1. Prövade Gosset Rosé igår, efter att alla prisar den så mycket, dock så är jag ganska besviken på den.

  Eftersmaken var i form av alkohol, eller lättare sagt det smakade ren sprit. Har aldrig riktigt upplevt detta i en champagne tidigare, och man fick liksom ingen lust att sitta och dricka den som man brukar få av champagne. Den var väldigt "sur" att få ner.

  Halva flaskan fick stå öppen i kylen i natt, och det hjälpte lite, men den vart fortfarande inte bra.

  Är det så den ska smaka, eller fick jag en flaska ifrån en dålig omgång?
  Vad tror du?

  Mvh Jakob

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jakob, det var tråkigt att höra. Jag har aldrig upplevt den som spritig, jag undrar om du inte fick en dålig flaska.

   Nästa gång du upplever en champagne eller något annat vin så här defekt, så tycker jag att du ska reklamera den hos Systembolaget. Det är inga problem alls och du får pengarna tillbaka men en förutsättning är att du har minst 2/3 av innehåller kvar i flaskan.

   Radera
  2. Läst på Systembolagets hemsida om reklamationer tidigare i dag.
   Så synd att jag inte visst det igår, men ja ja, sån är det. Får prova den igen någon gång i framtiden.

   Mvh Jakob

   Radera