måndag 23 januari 2012

Wild Honey - en av de billigaste Michelinkrogar jag varit på

För mig är London världens bästa restaurangstad. Man kan äta fantastisk mat från hela världen, inte minst indisk och kinesisk mat. Dessutom är utbudet av Michelinkrogar enormt och priserna är ofta väldigt låga i förhållande till kvalitet. Det finns 46 enstjärniga restauranger i London. Bara i Mayfair som ungefär är 1 x 1 km stort ligger 20 Michelinkrogar, varav en trestjärnig och fyra tvåstjärniga.

Jag åt på Wild Honey i Mayfair i lördags, en krog som funnits i fem år och snabbt belönades med en stjärna i Michelinguiden. Inredningen är rustik med ekpaneler på väggarna och ett gammalt trägolv, borden står tätt och det var en salig blandning av människor i olika åldrar och väldigt bra stämning. Servicen är avslappnat perfekt och maten helt underbar. Här är vad jag valde:

Salad of beetroot, goats curd cheese, hazelnuts, honey and lemon vinaigrette £8.95
Breast of Limousin veal, caramelised onion and anchovy £21.95
Wild honey ice cream, crushed honeycomb £7.50

Ja, det är sant. En trerättersmiddag på en enstjärnig krog för under 40 pund! Det får man inte ens en förrätt och en huvudrätt för på en medioker krog som Riche i Stockholm. Salladen till förrätt var helt sagolik och honungsglass med krispig krossad honungskaka är så gott att jag redan längtar tillbaka. Jag kommer att ta båda de två rätterna igen. Huvudrätten var också bra.

Vinerna då? Vinlistan är bra med rimliga påslag. Krug Clos de Mesnil 1990 för 500 pund är rena fyndet men fokus ligger på viner runt 50 pund. Vi drack en hygglig bourgogne: Domaine Regis Rossignol Changarnier Volnay 1er Cru 2005. Något mycket tilltalande med vinlistan är att nästan alla viner finns att få på 25 cl-karaff för en tredjedel av flaskpriset. Det handlar om över 70 viner som restaurangen alltså säljer på "del av flaska".

3 kommentarer:

 1. Tack for en valdigt trevlig blogg!

  Jag och min fru ar mycket vin/champagne/matintresserade. Vi bor i London sedan snart ett ar tillbaka, men har inte annu bekantat oss med Londons restaurangutbud till fullo eftersom vi ar stolta foraldrar till en 1-aring med begransat talamod att sitta snallt igenom en sjuratters middag. Nu har vi dock hittat en palitlig barnvakt, och tanker ta igen for forlorad tid.

  Om nagra veckor skulle vi vilja ata pa nagon riktigt bra restaurang, garna med en, eller varfor inte flera, Michelin stjarnor (bara priset inte blir allt for saftigt). Vi funderar pa Wild Honey (pga ditt inlagg ovan) eller Texture. Har du atit pa Texture? Om ja, rekommenderar du ett besok?

  Ovriga restaurangtips i London emottages garna (men du behover inte repetera dem du redan skrivit om i din blogg, flera av dem kommer vi sakert att besoka forr eller senare).

  Tack pa forhand!

  /Markus

  SvaraRadera
 2. Hej Markus!
  London är en underbar restaurangstad och ni har mycket att se fram emot. Vi gjorde samma paus som ni när min son var mindre än ett år även om vi gjorde ett par restaurangbesök med vår son sovande i vagnen.

  Jag har inte varit på Texture så jag kan inte uttala mig om den men jag har säkert varit på ett 15-tal av Londons Michelinkrogar. Mina favoriter är The Ledbury, Aspleys, L'Atelier de Joël Robuchon och Wild Honey.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack skall du ha! Skall ta en närmare titt på dina favoriter. Tror det får bli wild honey först.
   /Markus

   Radera