torsdag 9 februari 2012

Bollinger 2002

Flög hem från Heathrow igår kväll och hade glädjen att flyga med British Airways från terminal 5. Som jag skrivit om tidigare har den en fantastisk vinshop med ett fantastiskt utbud och mycket rimliga priser. Jag är ingen shopaholic i vanliga fall men i en bra vinbutik kan jag verkligen känna ett starkt fysiskt sug efter att köpa champagne. Jag nöjde mig med en Bollinger Grande Année 2002 för 60 pund (den kostar drygt 30% mer på Systembolaget). Det här är en strålande årgång av Grande Année som jag har flera lådor undanstoppade av. Men nu kände jag för att dricka en flaska snart också. Kartongen hade ny, mycket snygg, design i brittisk racing green:Generellt har jag mycket höga tankar om 2002 som årgång. Så gott som varenda 2002:a jag druckit har varit riktigt bra och jag bävar för när Krug 2002 och Winston Churchill 2002 släpps - då kommer jag att bli ruinerad.

4 kommentarer:

 1. Jag ska till London om en dryg månad så man får väl spana in den där vinbutiken. £60 får väl anses vara helt överkomligt. Du får väl ta ett lån på huset/lägenheten när Krug och WC 2002 kommer. Du får väl ange att (vin)källaren behöver renoveras/utökas! =)

  SvaraRadera
 2. Själv bävar jag för när (en av mina personliga favorit prestige) 2002 Henriot CdE kommer, jag köper ju aldrig mycket lådvis, men den är säkerligen nått man måste ha minnst en låda av:)

  SvaraRadera
 3. Johan, du kan glädja dig att åt att Henriot släpper sin CdE sist av alla prestigechampagner, men jag kan bara hålla med. Henriot CdE spelar i samma liga som Krug och Winston Churchill.

  SvaraRadera
 4. Det är ju klart, Köper man årgångschampagne lådvis så blir det ju en dryg utgift, då hjälper det nog inte att be banken om hjälp! Då är nog en försäljning av viss (lös eller fast) egendom nödvändig. (om man inte vill låna ut frun eller något annat drastiskt) =)

  SvaraRadera