onsdag 29 augusti 2012

Eriks vinbar - en recension

Jag gick till Eriks vinbar igår tillsammans med min fru. Eriks vinbar är Stockholms klart bästa vinbar med många bra viner på glas. Dessutom har de utmärkt mat tillagad uppe i Gondolens kök till rabatterat pris jämfört med vad Gondolens gäster betalar. Enda nackdelen är att man inte har lika många rätter att välja på.

Vi började med varsin Toast Skagen (85 kr för en liten portion vilket räcker gott och väl) och till det drack jag ett glas Diebolt-Vallois Fleur de Passion 2004. Fleur de Passion är en underbar champagne gjord på Chardonnay från Cramant och som lagrats på ekfat från Bourgogne. Cramant är en av de allra främsta byarna för Chardonnay i Champagne och Fleur de Passion är den bästa champagne från Cramant. Med tanke på det är den fortfarande väldigt billig. Dock behöver den lite tid i källaren. 2004:an är fortfarande lite blyg på näsan men börjar långsamt öppna upp sig.

Till huvudrätt tog jag Meunièrestekt rödspätta med kapris, rödbetor, citron och brynt smör. Den kostar 285 kr uppe på Gondolen men bara 185 kr nere på vinbaren. En mycket vällagad och god fiskrätt. Till det drack jag en Roulot Meursault Les Vireuils 2008, en maffig vit bourgogne som passade perfekt till maten.

Finns det något negativt att säga om Eriks vinbar? Inredningen är hemsk, verkligen hemsk, och musikvalet är oftast nästan lika illa. Men det viktigaste: vin, mat, service och priser är riktigt bra.

5 kommentarer:

 1. Håller helt med, förutom om musiksmak. Alla barer kan inte spela uppiffad R&B-musik från 60-talet

  SvaraRadera
 2. Jag citerar Chuck Berry:
  "I've got no kick against modern jazz,
  Unless they try to play it too darn fast;
  And change the beauty of the melody,
  Until they sounded like a symphony,"

  SvaraRadera
 3. 2005 Fleur de Passion kommer i November till att mycket bra pris!!

  SvaraRadera
 4. Jag var inne på deras hemsida och tittade lite på inrednngen, och så hemsk var den väl inte? Ge den någta årtionden till utan förändringar så kommer den garanterat bli K-märkt, så vida den inte redan är det!

  SvaraRadera
 5. Ballo, när jag försöker få med min fru till Eriks vinbar säger hon alltid "men, det är så fult där". :-)

  Själv bryr mig inte så mycket.

  SvaraRadera