tisdag 2 juni 2015

Restaurang ABaC i Barcelona en tvåstjärnig restaurang med mersmak

Barcelona är en fantastisk restaurangstad och i förra veckan var jag och min fru nere på en scoutingresa inför vår flytt. Vi bodde på ABaC hotell som råkar ha en tvåstjärnig restaurang som hotellrestaurang och jag kan varmt rekommendera både hotellet och restaurangen. När de visade sig ha Vilmart som glaschampagne och sedan ställde fram den här underbara hållaren för vinkorkar kände jag att vi kommit rätt:

















Maten och servicen var av absolut toppklass. Tyvärr hade vi inte ork att äta hela avsmakningsmenyn utan nöjde oss med à la carte. På rekommendation av sommelieren tog vi in en flaska Vinya dels Taus Penedès Nun 2013, ett katalanskt vitt vin gjort på druvan Xarello. En mycket trevlig ny bekantskap, både vinet och druvan.

Här är lite bilder:















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar