Det finns lite olika varianter av koreansk barbeque - på den här restaurangen steks köttet i kofett vid bordet och sedan doppar man köttet i gochujang, en tjock sås gjord på röd chili, sojabönor och ris, och ett salt som är smaksatt med vitlök och lite andra kryddor. Sedan äter man förstås kimchi och grönsaker till.
Jag är så förtjust i restaurangens salt att jag bad att få med mig en burk hem. Servitrisen förklarade att hon var tvungen att fråga sin chef men kom sedan tillbaka med en liten burk åt mig. Min kollega förklarade att jag skulle ta med mig saltet till Sverige och bjuda på middag i koreansk stil och då blev servitrisen så smickrad att hon sprang och hämtade en mycket större burk salt. Ikväll kommer jag att köpa gochujang på flygplatsen och så kommer jag att kunna bjuda på koreanska smaker i Fjällbacka i nästa vecka.
Hej och tack för bra och användbar blogg! Fett nice (hehe) med koreansk bbq där...! Kanske har du redan skrivit om det, men finns det några toppenbra koreanska restauranger i Sverige? Främst Sthlm, Gbg, Malmö som är intressant för min del. Kanske kan några fellow läsare också komma med tips?
SvaraRaderaTack!
RaderaJag har faktiskt inte provat några koreanska restauranger i Sverige alls, men nu när jag flyttar till Stockholm ska jag definitivt undersöka utbudet. Återkommer om det här på bloggen!