Familjen åkte till Sverige igår och själv åkte jag istället till Las Vegas, delvis i jobbet men också för att ha kul och spela poker.
För den som inte varit i Las Vegas är det kanske svårt att tro att det finns bra restauranger här, men det gör det verkligen. Varje bra casino har minst en fine dining-restaurang av hög klass. Tanken är väl lite att den som haft en bra dag på casinot ska ha någonting dyrt att lägga pengar på och vinlistorna är som gjorda för label drinkers. Maten är däremot inte så farligt dyr.
Jag bor på Mandarin Oriental, ett av få hotell här som inte också är ett casino, men det gör också att det kan kännas lite väl lugnt här så igår kväll gick jag till granncasinot Aria och åt middag på Sage. I vinlistan hittade jag Krug Grande Cuvée på halvflaska för bara 98 dollar. Det är mindre än vad den kostar på Systembolaget! Sommelieren log lite och sa att det är deras fynd i vinlistan och att alla som känner till Krug brukar beställa den. Han sa också att Aria, som är en del av MGM-koncernen, köper in sådana enorma volymer att de får ett väldigt bra pris på just Krug på halvflaska och de har valt att ha ett lågt utpris också. Sympatiskt!
Jag börjar bli mer och mer förtjust i ostron, särskilt med lite kryddiga tillbehör, och tog Vancouver Kushi Oysters med en piquillopeppar- och tabascosorbet till förrätt. Till huvudrätt tog jag en underbar tortellini med heirloom-tomater, valnötspesto, grön sparris och räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar