1. Jacques Selosse
2. Vilmart
3. Diebolt-Vallois
4. Pierre Péters
5. Tarlant
6. Paul Déthune
7. Cedric Bouchard
8. David Léclapart
9. André Jacquart
10. Paul Bara
Pierre Gimonnet halkade alltså ut från listan.
Pierre Gimonnet halkade alltså ut från listan.
Jag har lite problem med hög dosage. Går Bara bort då? Det har varit bra om man sätter några andra attribut vid sidan av varje producent som kanske dosage eller ekning eller vad som annars kan vara relevant. För övrigt har du provat zalto champagneglas? Tack Karl
SvaraRaderaPaul Bara har generellt 8 gram/liter dosage och något lägre för toppvinet Comtesse Marie de France. Jag skulle inte kalla det för hos dosage och själv har jag aldrig upplevt den som störande.
RaderaJag är lite osäker man jag tror att jag har provat Zaltos champagneglas på restaurang. Jag tycker att de är snygga och bra.
Hej Elvis!
SvaraRaderaTrevlig lista! Selosse är självklar etta i min värld, men jag trodde nästan att Vilmart skulle toppa din lista! ;)
Kul att Tarlant hamnade så högt upp och att du har med André Jacquart! De jag saknar är Agrapart och Egly-Ouriet, som båda hamnar högt upp på min topplista. Och Laherte Frères.
/Martin
http://champagne-bloggen.blogspot.se/
Årgångs-Selosse och Substance tycker jag är helt fantastiska champagner, till och med bättre än Vilmart Coeur de Cuvée. :-)
RaderaAgrapart var nära att komma med.
Kul Lista!
SvaraRaderahär är min:
1 Cédric Bouchard
2 Selosse
3 Vilmart
4 Ulysse Collin
5 Jérôme Prévost
6 Paul Déthune
7 Bérêche
8 Frédéric Savart
9 Vouette & Sorbée
10 Egly-Ouriet
Intressant med Bouchard före Selosse!
RaderaUlysse Collin och Prévost var båda med på min lista ett tag men halkade ur innan den var spikad. Kanske borde ha haft med Prévost eftersom han är den främste Pinot Meunier-odlaren.
Den enda jag inte alls håller med om är Bérêche - för mycket skumbananer för min smak. ;-)
Glädjer mig till att läsa om Paul Bara!
SvaraRaderaDå ska jag skriva om Paul Bara snart!
RaderaDags att avsluta listan snart? Vill läsa om Selosse!
SvaraRaderaJag ska! Inom en vecka, jag lovar. :-)
RaderaDet tog tio dagar men nu är presentationen av Jacques Selosse publicerad!
Radera