fredag 10 april 2015

Koi i Los Angeles

På påskafton kom vi äntligen iväg till restaurang Koi i West Hollywood. Det är en restaurang som tänkt besöka länge och nu hade den hamnat på ”måste besöka innan vi flyttar”-listan.

Det är svårt att inte jämföra Koi med Nobu och eftersom kocken Nobuyuki ”Nobu” Matsuhisa öppnade sin första restaurang här i Los Angeles redan 1987, 15 år före Koi, är det lätt att avfärda Koi som en Nobu-kopia. Koi ligger till och med på La Cienega Boulevard, samma gata där Nobu startade sin första restaurang. Koi och Nobu serverar ungefär samma mat och har använt samma framgångsrecept: bli ett favorittillhåll för kändisar. Jag har läst att Koi var väldigt kändistätt för några år sedan, men efter att Nobu öppnade en restaurang nere vid havet i Malibu har Nobu tagit över den stafettpinnen.

Koi har, precis som Nobu, utvecklats till en kedja med restauranger i bland annat New York, Abu Dhabi och Bangkok. Jag var faktiskt på Koi i Las Vegas förra året men blev inte särskilt imponerad och skrev inte ens om det här på bloggen.

Hur var då besöket på Koi här i Los Angeles? Jo, riktigt trevligt! Perfekt service, cool miljö och väldigt god mat. Kanske inte samma finess som Nobu vilket laxcarpaccion dränkt i tryffelolja är ett bra exempel på. Bästa rätten var wagyu-carpaccion, en mellanrätt som vi tog in två portioner av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar