måndag 6 april 2015

Krug till en otraditionell påsklunch

Årets påsklunch blev väldigt långt ifrån svenska traditionell påskmat. Det blev grönkålssallad, kycklingsallad, rödbetssallad och prosciutto. Till det delade jag och frun på en halvflaska Krug Grande Cuvée, degorgerad 2006. Jag kommer aldrig mer att köpa Krug på halvflaska. Jag har inte fört statistik men det känns som om andelen besvikelser är uppe i 80 % nu, medan Krug på helflaska nästan alltid levererar och Krug på magnum alltid är helt fantastisk. Jag borde ordna en blindprovning på det här temat någon gång.

5 kommentarer:

 1. Om jag haft finanserna och tiden så hade jag enbart köpt magnum. Det är helt klart godast och roligast!

  SvaraRadera
 2. Har provat en Grande Cuvée bas 2006 på halvflaska och den var alldeles utmärkt. Jag har inte provat enorma mängder på halvflaska, men har aldrig upplevt något problem. Hade du inte hittat stora mängder till salu i USA? Om besvikelserna mestadels kommer därifrån - det kan inte vara så att de är fellagrade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina är degorgerade 2006 så det är väl 1999-bas, antar jag.

   Ja, jag köpte ett gäng halvflaskor här i USA i höstas. De kom direkt från perfekta lagringsförhållanden hos en vinsamlare men visst kan det ha hänt något med dem på vägen. Hittills har bara en halvflaska av fem varit bra medan båda helflaskorna som är från samma källa (och med samma degorgeringsår) har varit jättebra och helt klart bättre än den enda bra halvflaskan.

   Jag har genom åren köpt en del halvflaskor i tax free-butiker i Europa och Asien också. Jag köpte också en låda Krug Rosé på halvflaska i Sverige för några år sedan.

   Jag köpte också en del Billecart-Salmon NF 1998 på halvflaska för några år sedan och upplevde samma problem med dem.

   Radera
 3. Skönt att höra att det inte bara är jag. Min första kontakt med Krug var GC på halvflaska och efter det tog det lång tid innan jag testade Krug igen..

  Flaskan var inte defekt på nåt vis - bara urbota trist.... Hela har dock levererat och magnum väntar jag på att testa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Urbota trist" stämmer bra med mina erfarenheter av halvflaskorna...

   Radera