söndag 23 december 2018

Fnissar åt Svenska Dagbladets nyårstips

Jag litar hellre på de kunniga skribenterna på finewines.se och vinbloggare än dagstidningarnas vinskribenter. Jag tror nämligen mer på personer som själva betalar för de viner de dricker. Däremot har dagstidningarna självklart många fler läsare och vinskribenterna har därmed har stor makt för vad som säljs.

I fredagens Svenska Dagbladet tipsade Mikael Mölstad om bubbel till nyårsafton. Jag fnissar lite åt att han kallar champagne för ”mousserande från Champagne”. Det heter nämligen kort och gott champagne. Undrar om det var en okunnig rubriksättare som var i farten.

Nåväl, efter den inledande missen tipsar Mölstad om tre champagner: Palmer & Co Brut Reserve (289 kr), Bollinger Special Cuvée (479 kr) och Louis Roederer 2012 (575 kr). Jag håller med om att Palmer är en bra budgetchampagne och årgångs-Roederer är ett utmärkt tips. Däremot tycker jag att Bollinger är kraftigt överprisad och det verkar Mölstad hålla med om: ”eftersom 'Bolly' är James Bonds ikoniska favoritdryck kan det vara värt några extra kronor”. Det håller jag inte med om; jag betalar inte extra för att ett champagnemärke nämnts i en film.

3 kommentarer:

 1. Hej,

  Vad anser du att en Bollinger Special Cuvee skall kosta om den skall motsvara det man får om 479 är ett kraftigt överpris ?

  mvh Stefan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar till exempel Gosset Grande Reserve (också från Aÿ) som kostar 399 kr. Jag tycker att 379 kr för Bollinger Special Cuvée skulle vara rimligt.

   Radera
  2. Och 100 kr i "James Bond-premie" tycker jag är för mycket.

   Radera