lördag 30 november 2013

Dags för december igen

December är den månad då det säljs överlägset mest champagne i Sverige. Det är tack vare nyårsafton då många som normalt inte köper champagner unnar sig denna ädla dryck.

Jag skulle också vilja slå ett slag för champagne som julklapp. Om man ska köpa en julklapp till någon som “har allt” är champagne ett säkert kort. Alla uppskattar att få champagne!

Jag skulle vilja upprepa mitt tips från 2011 att satsa på champagne på magnum till nyårsafton. Det finns hela 68 champagner på magnum hos Systembolaget om man inkluderar beställningssortimentet. Pol Roger, Roederer och Bollinger är säkra kort från de stora husen som finns i fasta sortimentet medan exempelvis Philipponnat och Billecart-Salmon måste beställas.

Några av de här finns på jätteflaskor också, till exempel Pol Roger som finns på jeroboam (3 liter), methuselah (6 liter), salmanazar (9 liter) och till och med nebuchadnezzar (15 liter). Ett mycket festligt alternativ om man har en större fest! Men i så fall är det nog hög tid att beställa snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar