torsdag 7 november 2013

Galen värdering

I nästa vecka är det vinauktion igen och jag återkommer med köptips men jag såg en helt galen värdering. R&L Legras Cuvée St Vincent 1996 har släppts av Systembolaget vid ett flertal tillfällen. Det är ett trevligt men inget stort vin. Senast det släpptes på Systembolaget var i fredags (1 november) och då kostade det 749 kr. Det har tidigare kostade mindre.

Inför nästa veckas auktion har Systembolagets värderingsmän värderat en post med två flaskor R&L Legras Cuvée St Vincent 1996 till 2800 kr! Med avgifter är det 124% mer än vad de kostade på Systembolaget för några dagar sedan…

Ge Systembolagets värderingsmän tillgång till Systembolagets hemsida så att sådana här misstag inte upprepas gång efter gång!

4 kommentarer:

 1. Det är där problemet ligger. Systembolagets hemsida ger alltför ofta meddelandet tillfälligt fel!

  SvaraRadera
 2. En fråga bara, måste dom sälja flaskan, även om utropspriset inte är mött?
  Mvh// Jakob

  SvaraRadera
 3. Nej, säljaren har rätt att sätta ett bevakningspris och om det inte kommer något bud över det så blir posten osåld och går tillbaka till säljaren. Bevakningspriset är normalt mellan 70 och 100 procent av utropspriset.

  För den galet värderade Cuvée St Vincent är högsta budet just nu 1000 kr och det står också "Bevakningspris ej uppnått" så den kan inte säljas för det.

  SvaraRadera