måndag 2 december 2013

Mycket intressanta champagnenyheter på Systembolaget idag

Idag, måndag den 2 december, släpps hela 33 nya champagner på Systembolaget (varav 14 i beställningssortimentet).

Från Vilmart, premier cru-odlaren som ligger mig varmt om hjärtat, släpps utmärkta Grand Cellier d'Or 2008 för 489 kr. Inte samma fyndpris som när den ingick i Franska Vinlistans septemberkampanj för 395 kr men ett väldigt bra vin. Jag försöker ge mig själv köpstopp för champagneinköp i Sverige på grund av att jag bor i Asien och är på väg att flytta till USA men kunde inte låta bli att köpa en låda av just det här vinet tidigare i höst.

Sedan släpps det tre viner från odlarnas mästare Jacques Selosse. Vinerna är Initial (755 kr), VO (996 kr) och Substance (1695 kr). Jag tycker att Initial och VO har stuckit iväg för mycket i pris de senaste åren men Substance är ett fantastiskt vin där prisökningen är lättare att acceptera.

Jag måste också nämna ett par nyheter i det absoluta toppskiktet bland storhuschampagnerna: Comtes 2005 och Dom Pérignon Oenothéque 1995. Det är alltid roligt med en ny årgång av Comtes och alltid roligt när Dompa Oenothéque dyker upp på Systembolaget överhuvudtaget.

3 kommentarer:

  1. Tack! Beställde lite Vilmart nu efter att ha druckit på Eriks vinbar...

    /Svante

    SvaraRadera
  2. Var in på Hansakompaniet idag och mäkta min förvåning när jag såg en låda Vilmart på golvet. Var så klart tvungen att ta med en hem, så det får bli nyårs Champagnen i år.

    SvaraRadera