fredag 27 december 2013

Ute i sista stund för att köpa nyårschampagne?

Ute i sista stund för att köpa nyårschampagne?

Mitt grundtips från tidigare står kvar: Köp champagne på magnum! Nu när det är för sent att beställa finns det två bra alternativ kvar som går att hitta på många Systembolag:

Pol Roger Brut Réserve (739 kr)
Bollinger Special Cuvée Brut (799 kr)

Båda dessa är dessutom bra alternativ på vanlig flaska men om kan ta vägarna förbi vinbutiken i Stockholm (Passagen/Regeringsgatan) så finns det flera andra bra alternativ. Här är några säkra kort i olika prisklasser:

Diebolt-Vallois Prestige Brut (359 kr)
Vilmart Grand Cellier d'Or Brut 2008 (489 kr)
Pierre Peters Cuvée Spéciale Les Chetillons 2006 (595 kr)
Dom Pérignon 2004 (1247 kr)

Alla de här champagnerna har jag tipsat om förut så det är mest en påminnelse för den stressade läsaren som är ute i sista stund. Jag hade i och för sig missat att Diebolt-Vallois Prestige välförtjänt tagit sig in i fasta sortimentet - det är en jättebra champagne till mycket rimligt pris. För er som vill lyxa till det finns Dom Pérignon på de flesta Systembolag men kolla så att det är 2004:an ni köper, inte 2003. Det kan stå 2003:or kvar på hyllorna nämligen och den årgången är inte alls lika bra.

5 kommentarer:

 1. Tack för tipset om Diebolt-Vallois, missade själv att den skumpan låg i några butiker när jag gick igenom listan igår eftersom det stod "BS" på träfflistan. (Min lista finns på http://vintomas.wordpress.com/2013/12/27/champagnetips-for-den-som-ar-sent-ute/)
  Jag är dock inte säker på att Diebolt-Vallois har kvalat in eftersom det faktiskt står BS på dem. Det kan nog snarare vara så att de och Jacquesson 736 precis har åkt ur, men att några av vinkällarbutikerna har passat på att ta hem en rejäl sändning precis innan de förbjuds lagerhålla dessa viner. (Men det är bara en gissning.) Väldigt synd i båda fallen, dock, eftersom båda dessa är solklart bättre än vad de större husen har att bjuda på i samma prisklass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde att alla champagner med fyrsiffriga varunummer ingick i ordinarie sortimentet.

   Och jag hade förresten missat att André Clouet Silver Brut finns att köpa på en massa Systembolag. Det är en utmärkt champagne för bara 295 kronor.

   Radera
 2. Jag håller med om att numret är skumt, men kanske byter de inte nummer när produkter åker mellan delar av sortimentet?

  SvaraRadera
 3. Jag hade nog tänkt köra med Cristal 2006 till nyår. Än så länge har jag inte druckit den, men jag gillar Cristal-stilen mycket. Den har fått väldigt lovande omdöme av Juhlin, och skall bli spännande att prova.

  http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=Cristal&varuNr=99200

  Vad tror du?

  SvaraRadera
 4. Absolut! Cristal är ett säkert kort och jag gillar också stilen.

  SvaraRadera