söndag 22 december 2013

Sista chansen att köpa Roederer Rosé 2008 i Sverige

Roederer Rosé 2008 går att köpa här i Manila och jag har druckit den flera gånger i höst, senast i torsdags. Det är en fantastisk årgång av Roederer Rosé. I fredags kontaktade jag min bror i Sverige och la en beställning på tolv magnum. Det blir perfekt att dricka i Sverige på somrarna under de kommande åren. Jag köpte tolv Pol Roger 1999 på magnum för ett par år sedan och de håller på att ta slut och det här blir en värdig arvtagare.

Jag har skrivit om Roederer Rosé 2008 förut men nu vill jag bara påminna mina kära läsare om att den håller på att sälja slut på Systembolaget. Det finns drygt tio flaskor kvar i vardera av vinbutikerna i Göteborg och Malmö och dessutom några magnum i de butikerna. Det finns dessutom fem magnum kvar som kan beställas till vilket Systembolag som helst. Köp!

10 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med, vi har druckit den ett flertal gånger sista tiden, senast i fredags alla flaskor har varit helt fantastiska, ett riktigt fynd!
  Kul med 12 magnum!

  God Jul!

  magnum

  SvaraRadera
 2. Visst är den bra! Jag klippte till på de tre sista magnumflaskorna via webbeställning. Har ett gäng magnum sedan tidigare av denna rose 2008. Hur länge bör de lagras för att vara på topp tror du?

  Mvh Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid en fråga om tycke och smak när en champagne är på topp. Jag tror att den kommer att vara fantastisk om tio år.

   Men just den här årgången är så bra och tillgänglig redan som ung att man inte behöver känna någon tvekan mot att korka upp betydligt tidigare än så.

   Eftersom du, precis som jag, har flera magnum kan vi prova dem i olika stadier av sin mognad. Jag kommer att börja redan i sommar!

   Radera
 3. Strålande Rosé som lätt spöade Bollinger Rose La Grande Annee 2004 och Bollinger Rose för ett tag sedan. 2008 verkar vara en superb årgång. Känns som man skall köpa allt man kan komma over. Andre Clouet 2008 är strålande (och billig!) och Vilmart Grand Cellier d'Or 2008 är en stor ung Champagne av yppersta kvalité

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir spännande att följa den här årgången. Det ser onekligen mycket positivt ut.

   Radera
 4. Funderar starkt på att köpa två magnum av denna och spara. Tror du det är bättre att vänta och köpa den vanliga 2008an på magnum, eller ska man gå för Rosén?

  Min budget är rejält begränsad då jag studerar, så jag kommer nog inte kunna köpa bägge två.

  Mvh Jakob

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanliga vita årgångs-Roederer brukar, precis som rosén, vara väldigt pålitlig. Jag kan tänka mig att den kommer att vara väldigt bra också. Jag skulle dock satsa på rosén!

   Jag hoppas att du bor i Malmö eller Göteborg för den är slutsåld på webben nu - de sista fem magnumbuteljerna beställdes efter att jag skrev det här blogginlägget igår.

   Radera
  2. Fick tag på dom tre sista på Hansa, här i Malmö. Ringde ner i morse och säkrade dom till mig.

   Har nu köpt dessa, samt 6 st Vilmart Grand Cellier d'Or förra veckan. Nu får det nog bli lås på plånboken ett tag, även om jag har kommit över vad jag tror är fantastiska viner. Hoppas dom står sig tills jag får mitt vinskåp i slutet av sommaren.

   Mvh Jakob

   Radera
  3. Härligt Jakob, jag lovar att du inte kommer att ångra de champagneinköpen! Och det blir inga problem att förvara dem i rumstemperatur till i sommar.(Bara du inte bor i en vindslägenhet som blir 30 grader varm på sommaren.)

   God jul!

   Radera