tisdag 31 december 2013

Gott nytt år!

Kära läsare,
Det är med stor glädje jag kan konstatera att intresset för min blogg är större än någonsin. Jag har nästan 10.000 sidvyer per månad nu. Nästan alla besökare är från Sverige men den senaste månaden har jag haft 800 besök från USA också.

Nu har det blivit kväll här i Manila och vi kommer snart att korka upp en Grande Dame 1988 (den som jag köpte i Los Angeles i oktober). Vad dricker ni själva? Gott nytt år!


10 kommentarer:

  1. Det blir en Krug Grande Cuvée i kväll och en Bollinger på magnum till tolvslaget...
    Gott nytt år!

    SvaraRadera
  2. Gott nytt år!

    Cristal 2006 var en alldeles enastående champagne, redan nu. Dess vanliga rika, nästan tropiska fruktighet fanns där.
    Jag kan ha varit påverkad av att jag redan läst Juhlins omdöme, men jag tycker nog att den var en aning vassare än 2005:an. Rekommenderas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad fick Cristal 2006 för betyg av Juhlin? 2005:an fick betyg 93(96) i boken och det är ju också högt.

      Radera
    2. Wow, det var inte illa! Det är till och med något högre än vad Cristal 1996 och 2002 fick vid samma ålder (även om alla tre har lika hög potential, enligt Juhlin).

      Radera
  3. Det blev en Delamotte Brut på magnum och en Diebolt-Vallois Prestige brut ikväll. Båda mycket uppskattade, men Diebolt-Vallois var strået vassare.
    Gott nytt år och tack för en suverän blogg!

    SvaraRadera
  4. Eftersom jag nu köpt 6 Vilmart Grand Cellier 2008, som min första lagrings Champagne, så fick det bli en sjunde som vi prövade under kvällen, så vi vet vad vi ska jämföra med om 10 år. Behöver jag tilläga att den var helt fantastisk redan nu?

    Billig halvflaska Prosecco till tolvslaget. Ingen nytta med dyr champagne när man står ute och tittar på fyrverkerier.

    Mvh Jakob

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med Vilmart Grand Cellier 2008. Det är en av de två champagner som fick mig att bryta mot mitt svenska köpstopp på champagne under 2013. Den andra var Roederer Rosé 2008.

      Radera