Vad gäller middagen så var temat vilt från de svenska skogarna och till det hade de valt ut Rhôneviner och lite nya världen-Syrah. Rhône är ingen favoritregion för mig även om en bra hermitage kan vara trevlig, så jag valde två amerikanska Syrah-viner:
Radio-Coteau Timbervine Syrah 2008
Alban Vineyards Patrina Syrah 2008
Radio-Coteau var lättare och mer strukturerad. Ett riktigt bra vin. Alban Vineyards var arketypen för ett nya världen-vin med för mycket av allt.
Vi var fyra i sällskapet och provade nästan hela menyn. Det känns som om man inte kan gå fel i menyn. Alla var nöjda med sina val. Jag kan varmt rekommendera den här huvudrätten:
Dagens variation på älgen, Serveras med stekt och puréad Butternut-pumpa, smörkokt och tryfferad brysselkål, apelsin, schalottenlök bräserad i Syrah-vin och jus de gibier.
Köttet för dagen i den här rätten var älgfilé och -korv. Mycket gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar