Champagne med sin höga syra passar utmärkt till fet mat vilket foie gras är ett utmärkt exempel på, men hur är det med ost? Till en klassisk ostbricka är champagne inte att rekommendera men det finns ett par ostar som passar alldeles utmärkt till champagne. Bäst tycker jag är Brillat-Savarin, en extra fet släkting till brie som görs i Normandie och Bourgogne.
Annars kan hårdostar som parmesan och comté fungera också, men då ska det helst vara till en lite kraftigare champagne.
Själv är ju en favorit mogen BdN med 2-3års lagrad Comté supergott!
SvaraRaderaannars tycker jag Langres, som också är från Champagne brukar funka bra till lite bättre skumpa!
Visst ja, Langres är bra också - den har jag bara provat på plats i Champagne.
SvaraRaderaGlöm inte att det är osten och foie gras som passar bra, - inte sylten... Dvs. Ni har ju ofta någon marmelad eller liknande till och då kan skumpan lätt skära sig totalt.
SvaraRaderaBra poäng!
SvaraRadera